Français


Waarom kiezen voor een kwaliteitszeep?

 zeep

Simpelweg om een ​​schone en gezonde huid te hebben die ook zacht aanvoelt en voldoende gehydrateerd is.
Er bestaat een groot aanbod van zepen gemaakt van natuurlijke ingrediënten alsmede op basis van synthetische oppervlakteactieve stoffen. Maar alle zepen zijn niet aan elkaar gelijk. RAVIPON zepen zijn verrijkte zepen met kwaliteitsoliën.

Plantaardige oliën en boters

Huiles

Olijfolie

Olijfolie is een echt schoonheidsproduct. Dankzij de vetzuren, de aanwezige vitamine E en de mineralen herstelt olijfolie de soepelheid van de huid, hydrateert, voedt grondig en corrigeert littekens bij regelmatig gebruik. De anti-oxidanten beschermen de huid tegen de schadelijke effecten van de zon en luchtvervuiling. Haar verzorgende eigenschappen verzacht de ruwe en droge huid. Olijfolie is een geschikte olie voor de geïrriteerde gevoelige huid.

Kokosolie

Kokosolie heeft hydraterende en verzachtende eigenschappen voor het lichaam en gezicht maar wordt niet aangeraden voor de vette huid. De olie heeft herstellende eigenchappen, voedt de huid en verbetert de elasticiteit.
Kokosolie versterkt en verzacht de haren. Het bevordert haargroei en geeft ze een glans en helpt roos tegen te gaan.

Sheaboter

Sheaboter hydrateert, verzacht, beschermt en verfraait de huid met zijn uitzonderlijke samenstelling rijk aan onverzeepbare vetzuren en vitaminen A, D, E en F.

Saffloerolie

Saffoerolie is een olie die rijk is aan meervoudig onverzadigde vetzuren. Het wordt gebruikt voor zijn verzorgende- en regulariserende eigenschappen.

Hennepolie

Hennepolie bevat vetzuren die de huid voeden en zo helpen uitdroging van de huid te voorkomen. Hennepolie heeft een goede invloed in de handhaving van de vochtbalans, en is in het bijzonder geschikt voor de gevoelige en droge huid. Hennepolie beschermt eveneens de hoofdhuid tegen dermatitis.

Zoete amandelolie

Zoete amandelolie is een zeer voedzame en hydraterende olie voor de huid. Door frequent aan te brengen en dankzij de aanwezige fytosterolen herstelt de olie de hydrolipidenfilm van de huid en beschermt zo tegen externe agressies (zon, luchtvervuiling). Op die manier vertraagt het regelmatig gebruik van de olie de vroegtijdige veroudering van de huid. Amandelolie heeft verzachtende- , verzorgende- en een kalmerende werking op de huid en wordt vaak aanbevolen om zijn anti - inflammatoire eigenschappen. Toegepast op de hoofdhuid versterkt en stimuleert de olie de haargroei.

Arachideolie

Arachideolie heeft herstellende eigenschappen voor de droge huid, en ze is zowel voedzaam en als versterkend voor droog en broos haar.Natuurlijke additieven

Epices pour colorer un savon

Yoghurt

Yoghurt zorgt voor een romiger schuim van de zepen.

Honing

Zorgt voor een voedende en hydraterende zeep. Honing is een echte verzorging voor de huid.

De kleisoorten

Klei helpt bij het verwijderen van giftige stoffen uit de huid. Klei is zacht exfoliërend voor de huid. De groene, roze en witte klei worden als natuurlijke kleurstoffen gebruikt in onze zepen.

Geitenmelk

Geitenmelk maakt de huid zacht zonder een vette film achter te laten. De eiwitten van de melk hebben ook herstructurerende- en hydraterende eigenschappen .

Haver

Haverpoeder wordt toegevoegd aan onze zepen om zijn exfoliërende eigenschappen .

Etherische oliën (worden voor ongeveer 2.5% gebruikt in onze zepen)

Tea tree:

Heeft anti-infectieuze eigenschappen, is een bactericide breedspectrum antimycoticum. Het reinigt en tonifieert zoxel de hoofdhuid als het lihaam.

Huiles Essentielles

Lavendel:

Dit is de meest veelzijdige essentiële olie: het behandelt zowel huidproblemen , bloedsomloopproblemen als pijn. Lavendelolie is antiseptisch en antibacterieel en bevordert de bloedsomloop alsook de genezing. Het heeft ontspannende eigenschappen.

Citroen:

Dankzij zijn antiseptische eigenschappen, kan citroenolie worden gebruikt om de huid te reinigen. Het ontspant en helpt je om je concentratie te vinden.

Bergamot:

is antiseptisch, behandelt lichte verwondingen. Het ontspant en is een kalmerend middel.

Pepermunt:

heeft eveneens antiseptische eigenschappen: pepermuntolie doodt bacteriën, virussen en schimmels.

Geranium:

Dit is de essentiële olie van de schoonheid en de jeugd : hij vecht tegen rimpels, ouderdomsvlekken, haaruitval, slappe huid ...

Citroengras:

Citroengras olie is een verfrissende en verheffende olie. Het geeft een gevoel van welzijn op de huid en haar.

Niaouli:

Het verstevigt de huid en helpt bij de strijd tegen striae. Het bevordert de concentratie .

Ylang ylang:

Dit is een anti-vermoeidheidsolie. Het zorgt ook voor je haar, geeft glans en helpt bij haaruitval. Het reguleert de talgproductie.

Rosemarijn:

Ze is bekend voor het revitaliseren van de huid en haar (dof haar, roos, haaruitval) .

Sinaasappel:

Naast de zoete geur van verse citrusvruchten, heeft de zoete sinaasappel essentiële een kalmerende werking, vermindert angsten en bevordert de slaap.

Palmarosa:

Heeft een fris, zoet, bloemig parfum, zoals een roos. Ze verzorgt de huid, regenereert en bevordert de hydratatie.