Logo Ravipon

Wat is een handgemaakte cold process zeep?

Met de hand gemaakt, koud verzeepte zeep is een zeep in zijn puurste en meest authentieke vorm. Echte zeep wordt gemaakt door de chemische reactie die optreedt wanneer u loog (natriumhydroxide) combineert met oliën (plantaardig of dierlijk) en water. Deze chemische reactie wordt "verzeping" genoemd en maakt van deze basisingrediënten zeep. 

Image Handmade soap

Wat is het verschil tussen een cold process zeep en een glycerinezeep?

Glycerine is een bijproduct van de 'verzeping'. Tijdens het bereidingsproces van zeep ontstaat glycerine en bevindt zich daarom in elk stuk handgemaakte zeep. Een glycerinezeep is gemaakt van een geprefabriceerde zeepbasis die al het verzepingsproces heeft ondergaan. Deze zeepbasis met glycerine stelt zeepmakers in staat om zeep in vele vormen en stijlen te maken, wat voor veel creativiteit in het eindproduct zorgt. Cold process zeep en glycerinezepen bevatten beide glycerine, een bevochtigingsmiddel dat vocht op uw huid aantrekt en vasthoudt.

Waarom handgemaakte zeep kopen?

Industriële bedrijven verwijderen de glycerineuit de zeep en deze wordt doorverkocht voor toevoeging aan andere cosmetische producten. Dit is de reden waarom industriële zepen de natuurlijke oliën van uw huid verwijderen en deze droog laten. Met de hand gemaakte zeep bevat geen agressieve chemische reinigingsmiddelen of schuimmiddelen. Alleen producten die zijn gemaakt door koude verzeping die loog, water en olie combineert, kunnen worden verkocht als "zeep". Het is altijd een goed idee om de productetiketten en de ingrediëntenlijst te lezen.

Waarom ziet de aangekochte zeep er anders uit dan op de productfoto?

Elke stuk zeep is uniek en wordt met de hand gesneden. De verschillende soorten handgemaakte zepen die in de winkel worden aangeboden, worden afzonderlijk, één voor één gemaakt. De afbeeldingen tonen een weergave van hoe de zeep eruit zien op het einde van het proces, maar er kunnen enkele variaties zijn omdat twee zeepproducties nooit dezelfde zullen zijn.

Is de zeep biologisch?

Sommige van de basisoliën die in de samenstelling van de zeep worden gebruikt, zijn biologisch, andere niet, dus het eindproduct kan niet als biologisch worden geëtiketteerd.

Hoe lang gaat mijn zeep mee?

Dit kan variëren van zeep tot zeep en van etherische olie tot etherische olie. Sommige etherische oliën worden goed gefixeerd in zeep en andere kunnen na verloop van tijd vervagen. Sommige geuren vervagen op het oppervlak van het stuk zeep, maar komen er bij gebruik uit.

Gebruik je palmolie?

Geen enkele zeep van Ravipon bevat palmolie of dierlijk vet.

Gebruik je dierlijke producten in je zeep of andere producten?

Alle Ravipon-zepen zijn gemaakt van oliën of boters van groenten, fruit of noten. Met uitzondering van zepen waarbij geitenmelk is toegevoegd. Lippenbalsems worden gemaakt met bijenwas.

adns